Kiekko-Vantaa Itä ry. on vuonna 2001 perustettu, juniorijääkiekkoiluun keskittynyt urheiluseura. Joukkueita seurassa on kaikissa ikäluokissa, nuorimmasta U8:sta alkaen ja pelaajia näissä joukkueissa on noin 400 ja seuran kiekko- ja luistelukoulussa on mukana noin 150 lasta. Lisksi seuralla on noin 150 harrastajaa lasten ja aikuisten harrastekiekkoryhmissä. Kiekko-Vantaa tunnetaan vahvasta juniorityöstään ympäri maata. Seuran tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle lähiseudun pojalle ja tytölle mukava harrastus jääkiekon parissa. Suomen Jääkiekkoliitto myönsi seuralle Nuori Suomi -sinetin helmikuussa 2004 (-2019). Keväällä 2021 Olympiakomitean ja Suomen Jääkiekkoliiton myönsivät Kiekko-Vantaa Itä ry:lle Tähtiseura statuksen.

Toimintaideologiassa on huomioitu liikunnalliset, kasvatukselliset ja kilpailulliset tavoitteet ja nuorimmissa ikäluokissa seuran toimintaideologian avainsanoja ovat: kaikille hauskaa yhdessäoloa. Toisaalta korkeatasoinen valmennus takaa sen, että Kiekko-Vantaassa pelaaja saa askel askeleelta taitojen kehittyessä valmiudet edetä huipulle asti. Kiekko-Vantaan joukkueiden valmentajat ovat koulutettuja ja kouliintuneita sekä jääkiekossa että kasvattajina. Seura panostaa valmentajien ja ohjaajien koulutukseen heti luistelukoulusta lähtien.

Kiekko-Vantaan toiminta on keskittynyt Itä-Vantaalle, mutta toimintaa on myös muissa lähialueiden jäähalleissa, jotka tarjoavat erinomaiset puitteet jääkiekkoilun harrastamiseen.


Kiekko-Vantaa Idästä lähteneitä pelaajia

Kevin Lankinen, Esa Lindel, Antti Niemi, Petteri Lindbohm, Emma Nuutinen, Noora Tulus, Miro-Pekka Saarelainen, Atte Mäkinen, Miro Mäkinen, Eetu Mäkiniemi, Rasmus Lahnaviik, Walteri Ignatjew, Eetu Peltola